tick 30 dagars öppet köp tick Lågprisgaranti tick Snabb Leverans tick Alltid 39kr frakt rating

Andra bilkameror

Det finns fler bilkameror än bara rena backkameror, även om det är störst efterfrågan just på backkamerorna. Det har blivit ganska populärt med så kallade dashcams, som filmar vad som pågår runt ens bil. I fall av en olycka så har man med hjälp av en bilkamera obestridbara bevis för vad som verkligen hände, och det är till och med bra bara för eget syfte att få se vad som hände och hur det kunde bli så.

Vi bilförare av idag är tyvärr alldeles för lättdistraherade i bilen. Förutom allt som sker i trafiken omkring oss känner vi samtidigt ett tvång att hålla koll på vad som sker i baksätet på bilen, vad som försiggår i telefonen m.m. Det är lätt att köra in i något eller någon, och en bilkamera hjälper en i så fall i efterhand att ta reda på exakt vad som hände. Förhoppningsvis är våra kunder kloka bilförare som låter mobilen vara under körning, men olyckor kan hända ändå.

Bevismaterial

Det finns flera fall som retts ut med hjälp av en bilkamera. Trafikolyckor är vardagsmat för polisen och har någon av parterna involverade i olyckan, eller en bil som passerar förbi just vid olyckstillfället så behövs inte så mycket mer för att reda ut olyckan. Ett filmklipp är väldigt starkt bevismaterial.

Skapa konst och minnen

Det finns de som installerar en bilkamera för skojs skull. Kanske vill man göra en film av en särskild färd? Eller så är man bara kreativt lagd och sugen på att skapa filmkonst. En bilkamera kan riktas åt många olika håll, både inom och utom bilen och bara kreativiteten begränsar vad som kan skapas.

Det finns bilkameror med massa specialfunktioner, som mörkerseende, vidvinkelsyn och lagringsmöjlighet. Välkommen att fråga oss på Prylstaden om du behöver råd!